Posted on Jätä kommentti

Ole kuin vesi.

 

 

Mitä on olla kuin ”vesi”?

Ensinnäkin, ilman vettä ei tietenkään ole elämää. Ei ainakaan sellaisessa muodossa, missä me olemme elämän tottuneet ymmärtämään.

Varmasti löytyy partikkeleita, mikrobeja, ulkoavaruuden elämänmuotoja, joille veden merkitys ei ole niin merkityksellistä elämän kannalta – mutta tälle hetkelle; meidän tavallemme ymmärtää elämä sinänsä, sillä ei ole – ainakaan nykykäsityksen mukaan mitään merkitystä.

rafal olbinski

Ajattele, että sinulla on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa itseesi ja toimintaasi niin, että kohtaamistasi esteistä puuttuisi kokonaan ”esteen” merkitys, ja kaikki mikä hidastaisi kulkuasi sulautuisi osaksi kokemuksiasi sellaisenaan. Miltäköhän se mahtaisi tuntua? Olisi varsin voimauttavaa huomata, että antamalla kaikkensa, kaiken keskittymisensä ajassa tälle hetkelle – tälle kokemukselle – tuottaisi lopulta onnistumisen ja mahdollisuuden hyväksyä kohtaamansa ”esteet” kokemuksina, eikä niinkään ”esteinä”.

Mitä on elämä? Onko se tapahtumia, onnistumisia, eläytymistä vaiko jotain mikä vain sujuu kaiken muun ohella? Onko elämä mahdollisesti ainutkertainen mahdollisuus ponnistaa siinä muodossa, sellaisenaan – ihmisenä, elävänä olentona – kohti jotain sellaista, missä kokee hetkellistä hyvää oloa, riittävyyden tunnetta, autuutta tai mahdollisesti jopa hyväksyntää? Vai onko elämä sattumaa, jossa me pyörimme, kierimme, eksyilemme, löydämme ja kadotamme lopulta itsemme jollekin sellaiselle, josta tulee osa meidän persoonallisuuttamme ilman, että sen kummemmin asiaa tarvitsee ajatella.

Varmastikin elämä on kaikkea sitä, mitä me koemme tärkeäksi. Oli kyse sitten vastoinkäymisistä, tai niihin johtaneista syistä. Tai onnistumisia, joiden eteen olemme raataneet tai jotka me olemme yksinkertaisesti saavuttaneet jotensakin käsittämättömän helposti, tai kenties tärkeäksi kokemamme elämä on jotain muuta. Jotain mikä vain menee omalla painollaan – sellaisenaan eteenpäin, ylittäen kaikki esteet lopulta, tai ohjautuen esteiden kautta uutta tietä kaikkialle, tai peittäessään kaikkien elettyjen ajanjaksojen esteet ja ottaen ne mukaansa osaksi kokemuksiemme isoa kokonaisuutta.

Vain ajan sietämisellä on merkitys

Samaan tapaan kuin vesi joka virtaa. Samaan tapaan virtaa elämämme. Vain ajalla ja ajan sietämisellä on merkitystä. Kenties elämä on näitä kaikkia, ja vielä vähän enemmän.

Olla kuin vesi – on mahdollisuus antaa ratkaisuille mahdollisuus. Ei ongelma – vaan ratkaisulähtöisesti. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus, ja jokainen eletty tunti lisää mahdollisuuksia löytää vastaus johonkin sellaiseen kysymykseen elämässä – meidän kaikkien elämässä, joka voi parantaa niin sinun itsesi, kuin kaikkien muidenkin hyvinvointia.

Lähtökohtaisesti ajatus siitä, että mahdollisuuksia on – on paljon parempi lähtökohta aivan kaikelle elämässä, kuin se, että epäilee mahdollisuuksia, etsii epäkohtia, puntaroi ja pelkää tulevaa – ja pakenee mahdollisuutta tehdä kaikkensa jonkin asian toteutumiseen.

Sillä vain ajalla – ja sen sietämisellä on todellakin merkitystä – kun puhutaan siitä, mitä todella halutaan saavuttaa.

Advertisements

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.